Navigera i podcastvärlden: de senaste livsstilspoddarna du inte får missa!

Populariteten med podcasts har verkligen inte svalnat med åren, snarare blir det bara fler och fler som banar vägen i podcastvärlden. Här på Podtail finner du tips på flera av de senaste livsstilspodcasterna du inte vill missa.

 

Vi har fokuserat på att ha ett brett sortiment av poddar för alla åldrar och intressen. I denna guide kommer vi att kika närmare på flera podcasts inriktade på livsstil. Genom att läsa mer om de olika poddarna i vår guide är vårt mål att du ska hitta din nya favoritpodd - så häng med vidare!

 

Nya livsstilspodcasts

 

När det kommer till livsstil är detta en bred kategori. Exempel på en livsstilspodcast kan till exempel vara någon av de kända “vloggarna” som delar med sig av sina liv och tankar i podcasts. Några exempel på kända svenska poddare är bland andra Bianca Ingrosso, Alice Stenlöf, Alexander Pärleros och Alex Schulman.

 

En livsstilspodd kan också vara allt från podcasts för personlig utveckling, friskvårdspoddar, modepoddar, rese- och äventyrspoddar och andra nischade poddar. Nedan tipsar vi om några av de nyaste livsstilspoddarna du inte vill missa.

 

Vad fan hände?

 

Gillade du Bianca Ingrosso och Alice Stenlöfs podcast “Har du sagt A får du säga B”, kommer du nog kikna av lycka nu. Alice Stenlöf har nämligen startat den nya podden “Vad fan hände?” tillsammans med den härliga Klara Elvgren.

 

Här möts supersingeln Alice och gravida Klara i en fantastisk dans av dualitet. Lyssna på duons snack om allt från dating, livskriser och hur det är att leva som kändis - du kommer knappast bli besviken.

 

Kropp & själ

 

Kropp & själ är en podcast som verkligen går in djupare på allt som rör både den fysiska och metafysiska världen. De olika avsnitten är breda och tar upp många ämnen som är intressanta. Här kan du bland annat lyssna mer om AI-teknologi i den medicinska världen, hur kroppen fungerar, avsnitt av psykologisk karaktär och mycket mer.

 

Down the Rabbit Hole

 

Down the Rabbit Hole är en amerikansk podcast som har fördjupat sig i samtalet kring hur våld i serier och filmer får för konsekvenser i samhället. Varje vecka får lyssnarna “dyka djupare och djupare ner i kaninhålet” i avsnitt som kritiskt granskar ämnen som relaterar till könsbaserat våld.

 

Livsstilspoddar: Personlig utveckling och välmående

 

En kategori som aldrig minskar i popularitet är poddar som är inriktade på personlig utveckling och välmående. Nedan tipsar vi om 3 poddar som vi tycker ger både chans till reflektion och utveckling, men som också kan dra på dina smilband emellanåt.

 

Ångestpodden

 

Ångestpodden är den perfekta podden för dig som lider av ångest, eller känner någon närstående som lider av ångest. I Ångestpodden tar ledarna Ida och Sofie upp tankar som många har, men som de inte vågar prata högt om.

 

Ångestpodden är en podd som både känns lättsam och igenkännande i många avsnitt, men som också belyser ett viktigt ämne som många gånger är mörkt och allvarsamt och berör många av oss.

 

Alex & Sigges podcast

 

Alex & Sigges podcast har ett nytt avsnitt varje vecka och innehåller många avsnitt som både berör och får lyssnaren att skratta. Det finns både humoristiska, lättsamma avsnitt men också djupa, reflekterande avsnitt, som är särskilt känslomässigt utlämnande. Detta är uppfriskande i en värld där det blivit tabu för män att prata och dela känslor - Alex & Sigge slår hål på den lögnen!

 

Sporthuset

 

Sporthuset är verkligen podden för dig som gillar sport och idrott. Här kan du lyssna på radiojournalisten Tommy Åström med en panel av sportprofiler som delar med sig av både sina personliga åsikter, fakta, information om sportevent- och profiler, ofta med en stor dos humor. Om du är intresserad av sport och betting kan jämförelsesajter som SvenskaCasino hjälpa dig hitta den bästa sport och spelsajten.

 

Livsstilspoddar: Mode och Skönhet

 

Mode och skönhet har alltid varit ämnen som intresserat oss människor och det finns många podcasts med inriktning på dessa ämnen. Nedan delar vi med oss av två poddtips du inte vill missa i kategorin mode och skönhet.

 

Modetipset Secondhand

 

Idag är det många av oss som försöker att tänka på att bli mer medvetna om vår konsumtion och handlar mer och mer begagnat istället för nytt. I podden “Modetipset Secondhand” djupdyker Emelie Norberg och Anna Blom in på frågor många inte vågar fråga om och ger tips på hur vi kan göra klimatsmarta val i vardagen.

 

Hudvårdsdjungeln

 

Följ med de kunniga hudterapeuterna Anna-Karin Wahlberg och Elin Fagerberg i podden “Hudvårdsdjungeln” som tar upp allt från hudvård, smink, kroppsvård i ett program som gästas av kunniga inom området. Innehåller allt från fantastiska tips på olika makeup-tekniker, till vilka hudvårdsprodukter som är bra respektive dåliga - inget du vill missa med andra ord.

 

Livsstilspoddar: Resor och Äventyr

 

Många av oss drömmer om fjärran länder, men få har kanske möjlighet att upptäcka världen annat än med husvagnen under semestern. Vad passar då inte bättre i solstolen än poddar som kan ta dig med på en inre resa?

 

Feelgoodpodden - En dröm ett liv ett äventyr

 

“Feelgoodpodden - En dröm ett liv ett äventyr” är verkligen en podd som lämnar dig med en känsla av beundran och fascination. Här kan du lyssna på människors intima historier om livet, resor, drömmar och äventyr. Inte nog med det, du får dessutom verktyg och tips på hur du själv kan förändra ditt eget liv och starta ditt eget äventyr.

 

Att resa - podden

 

“Att resa - podden” är verkligen en podd som passar dig som vill upptäcka hela världen. Här kan du lyssna på över 100 avsnitt fullproppade med både restips, trendiga resmål, olika färdsätt att resa på och mycket mer.

 

Livsstilspoddar: Nischar

 

Älskade politik

 

Podcasten “Älskade politik” leds av Tomas Ramberg, Annie Reuterskiöld och Evelyn Jones. I denna podd skippas skitsnacket och fokus ligger på riktiga analyser och berättelser som berättar om hur politiska beslut kan rasa människors liv, ekonomi och framtid. Följ med bakom kulisserna av politik - på allvar!

 

Skönhetens väg - Hopp för en ny tid

 

Anna Larsson, som är skaparen bakom podden “Skönhetens väg - Hopp för en ny tid", är med i en rörelse som vill förändra världen till en mer kärleksfull plats. Med en stark inriktning på hur kroppen och själen hör samman kan lyssnaren följa med i bland annat rädslor, skugg- och ljusarbete och andra fördjupningar av själens resa.

 

Så hittar du och börjar följa livsstilspoddar

 

Eftersom att livsstilspoddar kan innebära ett brett spektrum av olika inriktningar, finns det ett stort utbud för dig att hitta. Det kan kännas som en djungel och göra det knepigt för dig att hitta rätt podd för dig.

 

Vi har samlat några av våra bästa tips för att hitta de bästa livsstilspoddarna:

 

● Kika på jämförelsesajter och se över vad som är populärt eller nytt just nu.

● Om du vet vilken inriktning på podd du önskar lyssna på, kan du enkelt söka på ordet i sökrutan. Då får du upp alla alternativ som passar din sökning. På detta sätt kan du enklare sålla undan sådant som inte innehåller kategorier du är intresserad av.

● Det finns många sajter som tipsar om de bästa poddarna, hitta en sida, som oss på Podtail till exempel, och använd sedan dig av denna för att snabbare hitta nya podcasts.