5 tips för att starta en podd om betting

Poddar har blivit ett väldigt populärt medieformat och erbjuder praktisk underhållning för lyssnare. Att lyssna på poddar är ett utmärkt sätt att bli utbildad och underhållen på samma gång, vare sig man springer, promenerar med hunden eller slappar hemma.

Det finns fantastiska poddar om allt möjligt, även poddar med råd om var man hittar en ny bettingsida. Bettingindustrin är enorm och det finns gott om människor där ute som inte bara letar efter tips och regelbundna råd om hur man satsar, men också rekommendationer på vart man kan vända sig.

Det här är ett fascinerande område som passar även inom poddvärlden. En podd kan hjälpa till att koppla samman användare med säkra spelsajter och samtidigt vara en pålitlig källa till spelinformation. Här är de fem bästa tipsen för att starta en podd om betting.

Forskning

Ju mer tid och efterforskningar som investeras i poddens innehåll, desto mer värde kommer lyssnaren att få ut. Personer som gillar att betta suktar efter värdefulla insikter i branschen, marknaderna och saker som statistik och förhandsgranskningar av kommande sportevenemang.

Om du funderar på en podd om betting är det troligt att du redan har en god kunskap om ämnet. Kan du framställa dig själv som en expert, med välresearchat innehåll, kommer du kunna skapa ett förtroende hos lyssnarna. Det är viktigt att ha professionalitet och en auktoritetsröst när man når ut till erfarna spelare.

Det är också värdefullt att inte bara skapa innehåll för spelare som redan har kunskap om betting, utan även att nå ut till nykomlingar. Tydliga, konkreta råd om hur odds fungerar och olika typer av spel som nybörjare kan ta till sig kan vara utmärkt innehåll.

Podden kan innehålla sådant som recensioner av nya spelbolag med svensk licens för att hjälpa människor som vill börja betta från grunden. Detta kräver ett annat tankesätt än när man talar till erfarna spelare som redan har alla grunderna klara.

Bestäm format

Formatet på podden är också något att tänka på. Ska podden ledas av en ensam värd som talar direkt till publiken med mer teknisk kunskap? Eller ska formatet vara rundabordssamtal med värdar som diskuterar de senaste spelnyheterna, tipsen och analyserar pre-matchstatistik inför matcher?

Olika åsikter kan hjälpa till med en utvecklande, engagerande podd. Kanske kommer speciella gäster också att vara en del av dynamiken. Det finns inget fel med att blanda upp formatet på podden heller, för att hålla det livligt.

En regelbunden panel av fyra eller fem värdar, till exempel, kunde vara ett bra format där varje värd får 5 eller 10 minuter i strålkastarljuset för att diskutera något inom sitt expertisområde.

Produktion

Podcasts är relativt enkla att förbereda och spela in. Du behöver bara en modern mobiltelefon för den allra mest grundläggande nivån, så är du redo att starta. Bättre utrustning kommer att leda till bättre ljudkvalitet, men att komma igång med enkel teknologi för att starta en podd behöver inte vara dyrt.

För att eliminera andningsljud kan du använda en bra mikrofon med popfilter, vilket kommer att slipa till saker lite grann. Detsamma gäller om man spelar in i ett ljudisolerat rum, eller åtminstone så ljudisolerat som möjligt. Ett bra par hörlurar kommer också att hjälpa dig att övervaka dina ljudnivåer när du spelar in.

Avsnitt

En avsnittsplan är smart innan du börjar med att spela in den första podden. Saker blir bättre om man planerar för dem, och du undviker att göra saker i stundens hetta. Detta är ett viktigt steg i förplaneringen av en bettingpodd.

Bestäm längden på poddens avsnitt, hur ofta ett avsnitt ska släppas, och vilka segment och funktioner du vill inkludera, som ett veckans tips eller några lyssnarfrågor och svar. Att inkludera lite aktuella nyheter i en podd kan också vara bra, och att planera en avsnittslista är superhjälpsamt.

Avsnitten kan planeras utefter ämne och diskussioner, och det är smart att ha ett lager av avsnitt som är inspelade i förväg. Det kan uppstå oväntade händelser då du kanske får förhinder att spela in, så om du har innehåll för två eller tre avsnitt framåt kan dessa täcka upp. Redigeringen av poddavsnitten kräver också gott om tid, vilket du behöver planera in.

Sätt dig in i att vara lyssnaren

Vad skulle få dig att prenumerera på en podd om betting? Sätt dig själv in i att vara lyssnaren. Vad skulle du vilja höra? Vad skulle du se fram emot när du väntar på att ett nytt avsnitt ska släppas?

Det här är bra frågor att ställa dig själv för att hjälpa dig komma i kontakt med din publik. Det är också viktigt att ha kul med det du gör, vilket i detta fall är betting. Att föreställa dig själv som lyssnaren är ett utmärkt sätt att få inspiration för det innehåll du vill producera.